Nissan toont concept zelfrijdende auto voor 2020

Nissan heeft een conceptauto onthuld met het zelfrijsysteem IDS. De Japanse automaker hoopt dat de techniek tegen 2020 in meerdere wagens kan worden ingebouwd.

De conceptauto is onthuld op de Tokyo Motor Show, maakte Nissan woensdag bekend.

Volgens Nissan kunnen zelfrijdende auto’s met de techniek van Nissan de rijstijl en voorkeuren van de gebruiker overnemen. Het gaat daarbij om onder meer de manier van gas geven, bochten nemen en remmen.

Ook blijft het systeem actief als de autobestuurder zelf rijdt. Het zelfrijsysteem wordt daarmee en hulp voor de bestuurder. Bij gevaar kan de auto uit zichzelf uitwijken of remmen.

Dubbel interieur

Behalve het zelfrijsysteem is de conceptauto van Nissan uitgerust met een dubbel interieur. Als de bestuurder het zelfrijsysteem inschakelt, krijgen inzittenden meer ruimte.

Ook komt er een scherm tevoorschijn waarbij de inzittenden met stemcommando’s en bewegingen het zelfrijsysteem kunnen instellen. Het licht in de auto en de positie van de stoelen worden ook veranderd.

De conceptauto is gemaakt van duurzame materialen. Nissan zegt dat de auto model staat voor een toekomst met zelfrijdende en minder vervuilende auto’s.

Lees meer over:
Tip de redactie