'Playstation VR gaat beter verkopen dan Oculus Rift'

Playstation VR, de virtual realitybril van Sony, gaat beter verkopen dan Oculus Rift, de bril waarvan Facebook vorig jaar de ontwikkelaar overnam.

Dat meldt de Financial Times op basis van een rapport van marktanalist IHS.

Playstation VR krijgt de overhand omdat Sony er een potentiële markt van 37 miljoen Playstation 4-bezitters mee bedient. Daarnaast heeft Sony profijt van haar jarenlange ervaring in het lanceren van nieuwe producten en het feit dat het bedrijf eigen game-studios heeft om content te produceren.

Ook moet de bril een lager prijskaartje krijgen dan de Oculus Rift, voor wie IHS inschat dat er slechts 17 miljoen geschikte pc's bestaan.

Markt

De markt voor virtual realitybrillen zou volgend jaar al meer dan een miljard dollar moeten bedragen. Daarvoor moeten ruim 2,5 miljoen high-end virtual realitybrillen over de toonbank gaan. Aan het eind van 2016 zou dat aantal al naar 7 miljoen gestegen zijn, zo verwacht IHS.

In 2020 zijn er volgens het rapport al meer dan 38 miljoen virtual reality-sets verkocht, maar daar horen doe-het-zelf vr-brillen als Google Cardboard en Samsung's Gear VR ook bij.

Niche

In de eerste vijf jaar van het tijdperk van virtual reality-brillen blijven de apparaten vooral een niche-speeltje, voorspelt de analist. "Terwijl de markt geavanceerder en geschikter dan ooit is, verwachten we toch dat er nog een aantal hordes te nemen zijn voordat het grote publiek vr-brillen omarmt."

Tip de redactie