Nieuwe Apple TV ook in Nederland vanaf maandag te koop

De Apple TV is ook in Nederland vanaf maandag te koop. Eerder was al duidelijk dat de vernieuwde settopbox in ieder geval in de VS op maandag beschikbaar zou zijn.

De nieuwe Apple TV is in Nederland verkrijgbaar vanaf 179 euro, voor een model met 32 GB opslag. De versie met 64 GB opslagruimte kost 229 euro. Bestellingen worden volgens Apple binnen vijf tot zeven werkdagen geleverd.

De nieuwe Apple TV is in Nederland wat duurder dan in de VS, waar het apparaat 149 en 199 dollar kost. Een dergelijk verschil tussen de VS en Europa is mede door een zwakke euro de afgelopen maanden steeds beter merkbaar bij de adviesprijs van elektronica.

De nieuwe Apple TV heeft in tegenstelling tot zijn voorganger een App Store. Ook kan de nieuwe Apple TV games afsprelen, zowel via losse controllers als met de bijgeleverde afstandsbediening. Die afstandsbediening heeft een touchpad voor navigatie.

Ook kan de Apple TV via Siri worden bediend, die doorzoekt in één keer bijvoorbeeld alle video-apps en diensten op de Apple TV op zoek naar een bepaalde film of serie. De functie werkt vooralsnog niet in het Nederlands.

Lees meer over:
Tip de redactie