Google heeft een ode gebracht aan de filmklassieker Back to the Future II uit 1989. Het bedrijf ‘lekte’ een document waarin staat dat het zelf werkt aan een tijdmachine.

Op Twitter schreef Google woensdag dat er nieuwe thema's beschikbaar zijn voor Gmail, maar de daarbij geplaatste link verwees door naar een 'geheim document' over tijdreisproject Flux.

Het document over Project Flux staat bol van verwijzingen naar Back to the Future II. In die film uit 1989 reizen de personages Marty McFly en Dr. Emmett Brown in een tot tijdmachine omgebouwde auto, de Delorean, naar 21 oktober 2015.

Delorean

Met Project Flux zegt Google nu zelf bezig te zijn met het maken van een tijdreizende auto, die verrassend veel weg heeft van de Delorean.

In teksten en foto’s wordt meerdere keren verwezen naar Back to the Future en wordt met wiskundige formules de lezer wijsgemaakt dat het Amerikaanse bedrijf de sleutel tot tijdreizen in handen heeft.

De tijdmachine van Google zou woensdag in productie gaan in Noord-Ierland. Medio volgend jaar zouden zo’n 88 mensen een testrit kunnen maken met Project Flux.