Magic Leap, dat werkt aan het samenvoegen van de digitale en echte wereld met holografische projecties, zegt bijna klaar te zijn voor massaproductie van zijn apparaat. 

Een exacte lanceringsdatum ontbreekt nog, maar dat zal niet lang meer duren, zegt ceo Rony Abovitz, meldt The Verge.

De technologie van Magic Leap is te vergelijken met de Hololens van Microsoft. De echte werkelijkheid wordt aangevuld met digitale projecties, waarmee interactie mogelijk is. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk worden om een schietspel te spelen waarbij er monsters in je eigen kamer verschijnen, of een videogesprek te voeren waarbij de video op de muur verschijnt. 

Magic Leap vergaarde in oktober van vorig jaar bekendheid toen duidelijk werd dat Google een van de voornaamste geldschieters was in een investeringsronde waarbij 542 miljoen dollar werd opgehaald.

Openbaar

Anders dan bij de Hololens is het nog niet bekend hoe het apparaat van Magic Leap eruit ziet. Volgens Abovitz is het een kleine computer die onafhankelijk werkt, dus geen koppeling met smartphone of computer nodig heeft. Het apparaat zou volgens de ceo bovendien geschikt te zijn om in het openbaar te dragen.

Momenteel is er al een aantal ontwikkelaars die apps maken voor het apparaat. Zo is er al een spelletje ontwikkeld waarbij er een bal kan worden overgegooid, en een kook-app waarbij er een digitale hand en oven laten zien hoe je macaroni met kaas maakt.