De tweede versie van slaap- en fitnesscracker Shine van het bedrijf Misfit sport nauwkeuriger meten en heeft nu lichte smartwatch-functies.

De Misfit Shine 2 is net als zijn voorganger een plat, aluminium schijfje dat door de gebruiker op verschillende manieren gedragen kan worden, onder meer aan de pols.

De nieuwe versie heeft net als zijn voorganger een drieassige versnellingsmeter om beweging te meten, maar nu ook een drieassige magnetometer. Die moet het bijhouden van kleine bewegingen tijdens het slapen nauwkeuriger maken.

Gebruikers zien hun sportvoortgang maar ook de tijd in de vorm van een cirkel led-lampjes langs de rand van het apparaatje. Die lampjes zijn feller dan voorheen en kunnen nu ruim 16 miljoen verschillende kleuren tonen.

Meer mogelijkheden

Ook nieuw is de mogelijkheid om bij binnenkomende telefoongesprekken en notificaties op de smartphone de Shine 2 te laten trillen. Daarnaast kan met het apparaatje onder meer door de muziek van een telefoon worden gebladerd, of kan de camera van de telefoon van afstand worden bediend.

Ook zou die bediening nu sneller en nauwkeuriger zijn. Het schijfje wordt bediend middels zijn aanraakgevoelige voorkant.

De fitnesscracker is net als zijn voorganger waterdicht, en houdt het zo’n zes maanden vol op een vervangbare horlogebatterij. Het apparaatje wordt middels bluetooth 4.0 met telefoons verbonden.

De Misfit Shine 2 is vanaf november verkrijgbaar in roségoud en zwart voor een adviesprijs van 99 dollar. Het huidige model kost in Nederland momenteel 99 euro.