De makers van het Hendo-hoverboard gaan een nieuw model presenteren op 21 oktober 2015. Dat is de datum waar de hoofdrolspelers in Back to the Future 2 naartoe gaan.

Dat maakte Hendo bekend tegenover Wired.

De Hendo is een werkend hoverboard, waarvan de eerste versie werd aangekondigd in 2014. Het hoverboard gebruikt magneten om te zweven. Hierdoor werkte het apparaat niet op ieder oppervlak, maar alleen op een metalen vloer.

De tweede versie krijgt vooral een nieuw ontwerp. Skateboarder Tony Hawk was ontevreden met het vorige model, wat heeft geleid tot een aantal grote veranderingen. Het nieuwe hoverboard zou daarom veel meer lijken op een traditioneel skateboard.

Gebruikers kunnen ook de 'trucks' op het hoverboard veranderen, waardoor de draaihoek bij bochten kan worden veranderd. Op deze manier moet de Hendo toegankelijker worden voor ervaren skateboarders.

Hyperloop

De nieuwe Hendo wordt gemaakt door Arx Pax, een bedrijf dat wordt geleid door ceo Greg Henderson. Hij hoopt dat de technologie in zijn hoverboard ooit gebruikt zal worden in de Hyperloop.

Dat is een nog niet bestaande, supersnelle trein. Elon Musk is met SpaceX een wedstrijd gestart, om mensen aan te sporen om de juiste technologie hiervoor uit te vinden.