Een nieuw anti-dronewapen schiet onbemande vliegtuigjes niet uit de lucht met projectielen of kogels, maar met radiogolven. 

Volgens fabrikant Battelle is de Dronedefender het eerste draagbare anti-dronewapen waarmee men zich eenvoudig kan beschermen tegen "verdachte of vijandige drones in de lucht". 

Het wapen weegt zo'n 4,5 kilo en kan met zijn radiogolven drones tot 400 meter verderop raken. De electromagnetische energie die vervolgens wordt afgeschoten is vergelijkbaar met de frequenties die worden gebruikt bij gps of bij medische en industriële toepassingen.

Door de radiogolven wordt het contact tussen de drone en de bestuurder verstoord, waardoor het apparaat wordt uitgeschakeld.

Drones uit de lucht schieten met radiogolven
Drones uit de lucht schieten met radiogolven

De Dronedefender is zeker niet het eerste wapen dat drones uit de lucht kan schieten, maar wel het eerste wapen dat het op deze manier doet. Boeing, bijvoorbeeld, toonde eerder dit jaar nog een laserwapen specifiek bedoeld om drones uit de lucht te schieten. Nadeel van lasers is wel dat ze slechter werken bij slecht weer.