De Nederlandse gadget Trivoly is een dun schijfje dat onder meer trilt en licht geeft om van een normaal horloge een smartwatch te maken.

Het apparaatje is sinds maandag te vinden op de crowfundingsite Kickstarter.

Trivoly wordt onder een traditioneel horloge gedragen en kan de gebruiker notificaties geven door middel van trillingen en een kleurlampje.

Gebruikers kunnen zelf instellen welke app hoeveel trillingen en welke kleur licht krijgt om notificaties uit elkaar te houden.

Functies

Ook heeft Trivoly een optische hartslagmeter en ingebouwde stappenteller. Het apparaatje kan ook gebruikt worden om tot op zekere hoogte apps te bedienen.

Zo kunnen muziekapps worden bestuurd door op de randen van het horloge te tikken, om het volume te regelen en voor- of achteruit te spoelen. Ook kan de camera van een afstand worden bediend.

Trivoly werkt met zowel Android als iOS en zou tot vier dagen op één batterijlading meegaan. Het schijfje is 2,6 millimeter dik en waterdicht.

Trivoly is vanaf 99 dollar verkrijgbaar via crowdfundingsite Kickstarter. De ontwikkelaars verwachten de gadget vanaf februari 2016 te leveren. Er moet dan wel een bedrag van minimaal 100.000 dollar worden opgehaald.