In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week hebben we het over het Windows 10-evenement van Microsoft en de Safe Harbor-uitspraak van het Europees Hof.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Microsoft

Woensdag presenteerde Microsoft nieuwe Lumia-telefoons, de Surface Pro 4 en de Surface Book. Windows 10 draait op al deze apparaten, en hardware lijkt steeds meer aandacht te krijgen bij Microsoft.

De Continuum-functie, die het mogelijk maakt om de Lumia 950 als desktop-pc in te zetten, lijkt Windows-telefoons een stuk veelzijdiger te maken. En Microsoft verraste met de Surface Book, een high-end laptop die ook als tablet kan worden gebruikt. Maar wat zouden fabrikanten van andere Windows-apparaten van de nieuwe Microsoft-aankondigingen vinden?

Safe Harbor

Het Safe Harbor-verdrag tussen de EU en de VS, dat regelt dat Europese gebruikersgegevens op Amerikaans grondgebied mogen worden opgeslagen, is ongeldig verklaard door het Europees Hof van Justitie. Het is niet voor het eerst dat het Hof een ingreep doet om de data van Europeanen te beschermen.

We bespreken wat de uitspraak zegt over databescherming in de VS, en wat voor gevolgen het arrest mogelijk nog krijgt.

Leestips

Deze week raden we dit artikel uit The Atlantic aan, over cyberactivisten die tegen IS strijden. De boekentip is de biografie Elon Musk: Inventing the Future van journalist Ashlee Vance.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.