Tientallen mensen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag naar de telefoonwinkel gegaan om de nieuwe smartphones van Apple, de iPhone 6s en 6s Plus, te bemachtigen. 

''Er was een uitgelaten sfeer'', zei een woordvoerder van Vodafone. Dat telecombedrijf had speciaal voor de gelegenheid de winkels middernacht geopend.

Ook een aantal winkels van KPN en the Phone House hebben in de nacht hun winkels geopend voor de verkoop van de nieuwe smartphone.

Video: Mensen in rij voor nieuwe iPhone

Mensen stonden voor de winkels van Vodafone vanaf 23.00 uur in de rij. In Rotterdam waren er zo'n zeventig mensen. In Nijmegen stonden ongeveer vijftig mensen in de rij om hun telefoon op te halen. Een nachtcourier heeft op Texel de eerste versies van de iPhone 6s afgeleverd.

Klanten konden zich inschrijven voor de nachtelijke verkoop. De opening is bewust klein gehouden om overlast in de omgeving te voorkomen. Voor vrijdag en de komende weken zijn nog genoeg iPhones op voorraad, aldus de woordvoerder. Bij de meeste winkels konden om 01.00 uur de deuren weer dicht, nadat alle bestelde telefoons waren opgehaald.

Verkoop iPhone 6s