Amazon gaat stoppen met de verkoop van Googles Chromecast en de Apple TV, omdat die diensten niet overweg kunnen met de eigen Prime-streamingdienst.

Dat meldt Bloomberg op basis van een e-mail die is verstuurd naar webwinkels die via Amazon producten verkopen. Op 29 oktober worden de Google- en Apple-producten verwijderd.

De verkoopstop zou bedoeld zijn om de eigen streamingdienst en streamingapparaten meer onder de aandacht te brengen bij klanten van Amazon. 

De Prime Video-dienst van Amazon biedt klanten van Amazon toegang tot een aanbod van films en series voor een jaarlijks bedrag van 99 dollar (89 euro). Prime-klanten krijgen ook gratis verzending van fysieke artikelen uit de webwinkel van Amazon en kunnen een muziekcollectie van enkele miljoenen nummers streamen.

De streamingdienst van Amazon is beschikbaar op onder meer de Xbox- en Playstation-consoles, maar werkt niet samen met de apparaten van Google en Apple. 

Mogelijk heeft Amazon geen ondersteuning voor de Chromecast en Apple TV ingebouwd, omdat het bedrijf in de VS en enkele grote Europese landen ook de eigen Fire TV en Fire Stick verkoopt. Die concurreren direct met de Chromecast en Apple TV. 

Vanaf 29 oktober worden de apparaten van Google en Apple uit het assortiment gehaald.