Smartwatchmaker Pebble heeft zijn eerste ronde smartwatch onthuld: de Pebble Time Round. 

Het nieuwe horloge van Pebble is 7,5 millimeter dik en 28 gram zwaar, en is daarmee volgens de fabrikant zelf de dunste en lichtste smartwatch op de markt. 

Op de vorm en het gewicht na, lijkt de Pebble Time Round veel op zijn voorganger, de Pebble Time. Het horloge heeft een e-ink-kleurenscherm dat altijd aanstaat.

Pebble belooft een accuduur van meerdere dagen en bevat ook over een stappenteller. In tegenstelling tot de Pebble Time is de Time Round niet waterbestendig tot op dertig meter, maar enkel spatbestendig. 

Het horloge draait op hetzelfde besturingssysteem als de Pebble Time en de Pebble Time Steel. De smartwatch wordt geleverd in meerdere kleuren en met horlogebandjes van 14 mm of 20 mm breed.

De horloges liggen begin 2016 in de Europese winkels voor een prijs van 249 euro. De horloges kunnen voor die tijd al worden besteld via de website van Pebble.

Slechts een maand geleden is Pebble begonnen met het versturen van de Pebble Time Steel. Omdat het bedrijf wil voorkomen dat klanten het gevoel krijgen dat ze iets missen, kunnen klanten die de Time Steel al hebben het ronde horloge met korting bestellen. Als de klant besluit dat hij of zij slechts één horloge wil houden, vergoedt Pebble de kosten van de Pebble Time Round.