In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. We bespreken deze week de schermen van de toekomst die zorgen voor extreme resoluties, oprolbare tv's en flexibele smartphones.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Flexibele schermen

De techindustrie spreekt er al jaren over: schermen die opgerold, dubbelgevouwen en gebogen kunnen worden. Uiteindelijk moeten die zorgen voor flexibele gadgets. LG toont naar verluidt in januari al een prototype van een oprolbare tv en Samsung werkt hard aan een opvouwbare smartphone. Wat hebben deze producten voor nut en waarom zijn bedrijven als LG en Samsung zo happig op het tonen van de vooruitgang?

Extreme resoluties

Sharp verkoopt vanaf oktober een tv met een 8k-resolutie. Dat zijn vier keer zo veel pixels als bij een 4k-tv die op zijn beurt al vier keer zo veel pixels heeft als een full hd-tv die de meeste mensen hebben staan. Ook hierbij is de vraag of zo'n hoge resolutie wel nut heeft. En wat zijn de gevolgen van de komst van deze tv's?

Dezelfde vragen stellen we over de komst van de eerste 4k-smartphones. Sony, jarenlang fervent tegenstander van hoge schermresoluties, brengt later dit jaar de Xperia Z5 Premium op de markt met, jawel, een 4k-scherm.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.