Google werkt onder de codenaam Project Aura verder aan zijn slimme bril Glass. De nieuwe afdeling lijkt ook aan andere wearables te werken.

Project Aura is in juni van start gegaan, meldt Business Insider donderdag op basis van anonieme bronnen en het zakelijke sociale netwerk Linkedin.

Google zou minstens drie medewerkers hebben aangenomen die eerder in de hardwaretak Lab126 van Amazon werkten. De webwinkel ontsloeg onlangs tientallen mensen na het mislukken van de eigen Fire Phone.

Na de oprichting van het nieuwe moederbedrijf Alphabet, waar Google onder zal vallen, blijft Project Aura onderdeel van Google. De onderzoeksgroep gaat niet zelfstandig verder als eigen dochterbedrijf.

Op het Linkedin-profiel van een van de medewerkers van Project Aura is te lezen dat wordt gewerkt aan "Glass en meer", en dat het team "coole wearables bouwt". Verdere details zijn niet bekend.

Het is ook onduidelijk wat Googles plannen zijn voor Glass. De eerste versie van Google Glass werd beperkt beschikbaar gemaakt aan consumenten, maar werd teruggetrokken van de markt na kritiek. Google zei achter de schermen te willen doorwerken aan het apparaat.