LG zou begin 2016 op een technologiebeurs in de Verenigde Staten een oprolbare oled-tv van 55 inch willen onthullen. 

Dat schrijft The Korea Times. "LG werkt aan een oprolbare oled-tv van 55 inch en wil die in januari op de Consumer Electronics Show (CES) in de Amerikaanse stad Las Vegas onthullen", zo vertelt een medewerker van LG.

Het zou dan om een prototype gaan. Dat zou betekenen dat de oprolbare tv's drie á vier jaar later in massaproductie genomen kunnen worden.

Impact

"LG's plan om een prototype van een oprolbare tv te laten zien heeft grote impact in de wereldwijde technologiesector terwijl die langzaamaan richting flexibele oled-displays beweegt", zegt een andere hoge medewerker van LG.

De tv zou even makkelijk meegenomen moeten kunnen worden als bijvoorbeeld een koffertje. Maar het plan zou nog op de rotsen kunnen lopen. "Er zijn nog een hoop technologische horden te nemen voordat we deze conceptuele tv naar de mainstream markt kunnen brengen", aldus de LG-medewerker.

Toekomst

LG ziet een toekomst voor zich waarin ramen, bureaus en zelfs muren van displays gemaakt zouden zijn. Oled-technologie kan elke vorm aannemen, is flexibel en kan transparant zijn. 

Vorig jaar dacht LG nog in 2017 al een oprolbare tv uit te kunnen brengen, maar die plannen lijken nu een paar jaar uitgesteld te moeten worden.