Facebook is bezig met app die het mogelijk maakt om 360 graden-video's te bekijken op smartphones. Door hun telefoon te bewegen zouden gebruikers dan een ander deel van de video kunnen zien.

Dat schrijft de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

De app zou volgens insiders moeten werken op zowel Apple-apparaten als apparaten die op Android draaien. Facebook weigerde een officiële reactie te geven.

De app lijkt een opstap te zijn naar virtual reality-platformen die gebruikers met een bril helemaal in een virtuele wereld onderdompelen. Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft virtual reality al meermalen tot het volgende grote platform (na mobiele apparaten) gebombardeerd. Facebook kocht vorig jaar voor ruim 2 miljard dollar (1,75 miljard euro) Oculus VR, ontwikkelaar van een virtual reality-bril.

De verwachting is dat Oculus in het komende voorjaar een consumentenversie van zijn virtual reality-bril verscheept. Zuckerberg hoopt dat de bril op termijn ingezet kan worden voor een breed scala aan mogelijkheden, zoals basketbalwedstrijden bekijken en virtuele doktersafspraken.