In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week hebben we het over de grootste verrassingen van de techbeurs IFA in Berlijn.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Deze week bespreken we vanuit Berlijn de grootste verrassingen van techbeurs IFA 2015:

Gear S2

Samsung verraste vriend en vijand met een smartwatch die direct een veel betere indruk maakte dan zijn eerdere pogingen. Het apparaat draait nog steeds op Tizen, maar heeft nu een rond scherm en wordt bestuurd via een ring om het display. Dat blijkt een prima idee te zijn.

Force Touch

Huawei was de eerste smartphonefabrikant die een toestel met Force Touch-technologie aankondigt. De Mate S van het Chinese bedrijf is net eerder dan de iPhone 6S, die vermoedelijk ook zo'n drukgevoelig scherm krijgt en volgende week wordt aangekondigd. Hoe zit het met de naam Force Touch en wat kan je eigenlijk met zo'n scherm?

Windows-telefoon Acer

Acer was het eerste bedrijf dat een telefoon met besturingssysteem Windows 10 toonde. Het apparaat kan gebruikmaken van de 'Continuum'-functie, die de mobiele telefoon omtovert tot pc die aan een monitor kan worden gekoppeld. Wat gaat dat betekenen voor de pc-industrie?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.