De opensource VR-bril van Razer krijgt een upgrade. Het nieuwe model krijgt verbeterde lenzen en een nieuw scherm, waardoor het beeld scherper moet worden en sneller reageert.

Dit heeft Razer bekendgemaakt. De eerste versie van de OSVR werd in januari 2015 onthuld. Omdat de bril deel uitmaakt van een opensource-ecosysteem, is het makkelijker voor anderen om er aan mee te werken. 

De 1.3-versie van OSVR bevat een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920x1080 en een ververssnelheid van 120 Hz. De hogere ververssnelheid moet ervoor zorgen dat bewegingen in een virtuele omgevingen sneller worden getoond en vertraging wordt beperkt. 

De nieuwe OSVR kan vanaf 1 oktober worden voorbesteld. Een prijs voor de bijgewerkte vr-bril is niet bekendgemaakt. De eerste versie van de OSVR werd verkocht voor 200 dollar (180 euro), waarna een nieuwe versie later dit jaar voor 300 dollar (270 euro) werd aangeboden.

Oculus Rift

Razer neemt het met de OSVR op tegen een grote partij: Facebook. Zij zullen in het eerste kwartaal van 2016 de Oculus Rift uitbrengen. Het bedrijf achter de Rift werd in 2014 door Facebook overgenomen voor 2 miljard dollar.

De VR-bril van Facebook zal in 2016 voor een groot publiek worden uitgebracht, terwijl de OSVR nog alleen voor ontwikkelaars bedoeld is. Zij kunnen de bril bestellen om alvast games te ontwikkelen.