Een nieuwe versie van de Moto 360-smartwatch van Motorola verschijnt in verschillende soorten en formaten.

Het horloge krijgt opnieuw een nagenoeg rond scherm, met alleen aan de onderkant een klein recht stuk.

In de nieuwe Fashion-serie van de Moto 360 verschijnen zowel mannen- als vrouwenmodellen, met lederen en metalen bandjes in verschillende formaten. Van het horloge zelf zijn modellen beschikbaar met een doorsnee van 42 of 46 millimeter.

De horloges zijn later deze maand in de VS verkrijgbaar voor minstens 299 dollar. In het najaar volgt Nederland. De exacte prijzen van alle modellen zijn niet bekend, maar volgens de Nederlandse distributeur zal een design-uitvoering met een doorsnee van 46 millimeter zal voor 369 euro over de toonbank gaan.

In de smartwatch zit nu een Snapdragon 400-chip, net als in veel horloges van concurrenten. Ook is er 512 MB werkgeheugen en 4 GB opslagruimte.

Sportversie

De Android Wear-software van Google wordt door Motorola licht aangepast. Daardoor wordt het mogelijk om widgets te tonen op de wijzerplaat, ongeveer zoals dat gaat op een Apple Watch. Het is onder meer mogelijk om het weer en het stappenaantal te tonen.

Later in 2015 verschijnt een Sport-versie van de Moto 360, die een ingebouwde gps-chip krijgt. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld te gaan hardlopen en zonder een telefoon mee te nemen nog een route bij te houden.

Exacte informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Moto 360 Sport is nog niet bekend.