Apple zal naar alle waarschijnlijkheid volgende week op 9 september tijdens een bijeenkomst voor de pers twee nieuwe iPads tonen.

Dat meldt de website 9to5Mac op basis van anonieme bronnen.

Het zou volgens de site gaan om de iPad Pro en een nieuwe versie van de iPad mini. De iPad Pro zou een tablet zijn ter grootte van een Macbook en gaat draaien op iOS 9.1. Daarnaast krijgt de grote iPad twee luidsprekers en een styluspen gebaseerd op force touch.

De nieuwe versie van de iPad mini zal nog dunner worden dan de huidige versie. De iPad mini 4 zal naar alle waarschijnlijkheid beschikken over een A8-processor en betere camera's. De iPad mini zal verschijnen met iOS 9. 

Volgende week woensdag 9 september worden onder meer de nieuwe iPhone 6s, de vierde generatie Apple TV en nieuwe bandjes voor de Apple Watch verwacht.

Een nieuwe versie van de iPad Air zal volgens de bronnen niet voor 2016 worden gelanceerd en nieuwe Macbooks worden ook niet verwacht aankomende woensdag.

Apple TV

9to5Mac meldde eerder vandaag dat de vierde generatie Apple TV  naar alle waarschijnlijkheid een A8-processor, een zwarte afstandsbediening, 8 en 16 GB opslag en geen ondersteuning voor 4K krijgt. De vierde generatie van Apple TV houdt dezelfde toegangspoorten, maar is qua omvang wel iets groter.

Het huidige model heeft 8GB intern geheugen voor het opslaan van mediabestanden. De vierde generatie houdt ook de 8GB opslagruimte, maar er komt ook een variant met 16GB intern geheugen.

De nieuwe Apple TV kan net als het huidige model aan een televisie worden gekoppeld om streamingdiensten en iTunes-aankopen te bekijken op een televisie. Maar de nieuwe versie krijgt in tegenstelling tot de eerdere variant een eigen App Store, waar ontwikkelaars hun apps in kunnen plaatsen.

Prijs

Volgens de bronnen van 9to5Mac overweegt Apple om het apparaat een prijs van 149 of 199 dollar te geven. De huidige versie van de Apple TV ging in de verkoop voor 99 dollar en werd later in prijs verlaagd naar 69 dollar. In Nederland is het apparaat nu verkrijgbaar voor 79 euro.