Asus heeft de Zenwatch 2 een stuk goedkoper gemaakt dan de eerste versie. De tweede smartwatch van het bedrijf ligt vanaf medio oktober voor 169 euro in de Nederlandse winkels.

Dat heeft Asus woensdag op technologiebeurs IFA in Berlijn bekendgemaakt.

In eerste instantie brengt het bedrijf alleen de grote Zenwatch 2 met een klokje van 49 bij 41 millimeter uit. Later dit jaar komt ook de kleinere variant van 45 bij 37 millimeter naar Nederland voor eveneens 169 euro.

De eerste Zenwatch werd begin dit jaar nog geïntroduceerd voor 229 euro.

Ontwerp

De Zenwatch 2 heeft een digitaal kroontje aan de rechterkant van het horloge, vergelijkbaar met de Apple Watch. Met het kroontje kan gescrolld worden. Asus biedt een zilver-, metaal- of roségoudkleurige behuizing aan, maar in Nederland zal alleen de zilverkleurige variant te koop zijn.

Het grotere horloge wordt geleverd met een donkerblauw lederen bandje en de kleine versie met een roze bandje. Asus zal na de lancering bandjes in tal van kleuren en uitvoeringen uitbrengen. Het klokje heeft tot slot ook een iets ander ontwerp met gebogen randen aan het scherm.

De Zenwatch 2 draait op Android Wear van Google, maar Asus voegt wat kleine functies toe zoals de mogelijkheid om het uiterlijk van het digitale klokje aan te passen.

Specificaties

De nieuwe smartwatch met een 400 mAh-accu moet dankzij een nieuwe lader in 36 minuten voor 50 procent zijn opgeladen. Het scherm is 1,45 of 1,63 inch groot en heeft een resolutie van 320 x 320 pixels.

Asus heeft een Snapdragon 400-processor in het horloge verwerkt en rust de Zenwatch 2 verder uit met 512 MB werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. Daarmee blijven de specificaties gelijk aan de eertse Zenwatch.

Watergekoelde laptop

Het bedrijf toonde op IFA ook een bijzondere gaminglaptop die met water gekoeld wordt. De ROG GX700 is volgens Asus de eerste watergekoelde laptop, hoewel er jaren geleden wel al wat modellen uitkwamen die dergelijke systemen gebruikten. Het is onduidelijk wat het verschil precies is. Waterkoeling zou moeten zorgen voor betere en efficiëntere koeling bij zware processen zoals gamen. Daarvoor is wel een groot apparaat achterop de laptop bevestigd.

Asus belooft dat de waterkoeling allemaal intern gebeurt. Er zijn geen extra’s nodig en ook onderhoud zou overbodig zijn. De laptop draait op de woensdag aangekondigde nieuwe Intel Skylake-processor en heeft een 17-inch 4K-scherm. Overige details, zoals de prijs en beschikbaarheid, ontbreken vooralsnog.