Acer heeft een telefoon getoond die zal draaien op Windows 10 en via een dockingstation kan worden gekoppeld aan een monitor, voor gebruik als pc-vervanger.

Het is voor het eerst dat een telefoonfabrikant een apparaat toont dat gebruik zal maken van de nieuwe Continuum-functie die in Windows 10 wordt verwerkt.

Tijdens de techbeurs IFA presenteerde Acer het apparaat als "de eerste pc-telefoon". Het benodigde dockingstation zal standaard worden meegeleverd.

De Jade Primo krijgt een 5,5 inch-scherm met nog onbekende resolutie. Het apparaat heeft een gebogen achterkant met een camera van 21 megapixel. Aan de voorkant zit een camera van 8 megapixel. De chip is een Snapdragon 808 van Qualcomm.

Verdere details over het apparaat zijn nog niet bekendgemaakt. Zo is niet bekend wat de prijs zal zijn, en wanneer het toestel verschijnt. De verschijningsdatum van Windows 10 voor telefoons moet nog door Microsoft bekendgemaakt worden. Vermoedelijk gebeurt dat in oktober, wanneer Microsoft naar verluidt ook nieuwe Lumia-telefoons toont.

Revo Build

Tijdens een persconferentie op de IFA toonde Acer ook de Revo Build, een mini-pc die bestaat uit modulaire blokken. Het vierkante apparaat bestaat standaard uit twee schijven met standaard pc-hardware en een grafische chip.

Daarop kunnen gebruikers extra schijven aanbrengen, bijvoorbeeld een audioschijf met volumeknop en microfoon.

Acer maakt ook een blok met een externe harde schijf en een blok met een externe accu voor smartphones. Als dit blok op de pc zit, kan er een telefoon op worden gelegd om deze draadloos op te laden.

Exacte specificaties, een verschijningsdatum en een prijs van de Revo Build werden woensdag niet bekendgemaakt.