Lenovo heeft op woensdag de Ideapad Miix 700 geïntroduceerd. Deze tablet heeft een bevestigingspunt voor een toetsenbord, waardoor hij ook gebruikt kan worden als laptop. Lenovo opent daarmee de aanval op de Microsoft Surface.

Dit maakte Lenovo bekend op technologiebeurs IFA.

De nieuwe Miix 700 maakt gebruik van een zesde generatie Intel Core M7-processor. De tablet met toetsenbord wordt vanaf januari 2016 verkocht in Europa voor 999 euro.

Achterop de tablet zit een standaard, waarmee het scherm in meerdere hoeken kan worden gepositioneerd. De standaard gebruikt hiervoor een flexibel horlogeband-ontwerp in de standaard, vergelijkbaar met het scharnier in de Yoga 3 Pro.

Het bijbehorende toetsenbord heeft diepere knoppen dan Microsoft's Surface Type Cover, waardoor hij meer aanvoelt als een traditioneel laptoptoetsenbord. 

Nieuwe laptops en desktops

Lenovo gaat dit jaar ook nieuwe laptops en desktopcomputers verkopen. De AIO 700 met 24-inch- en 27-inch-scherm wordt in november aangeboden vanaf 749 euro in Europa, met daarnaast meerdere ideapad-laptops. 

De goedkoopste laptop heeft een 11-inch-scherm en wordt verkocht voor 229 euro. Ook hiervan is de Europese prijs nog niet bekend.