De Nederlandse fietsbel Pingbell vertelt aan een smartphone-app waar een fiets geparkeerd staat. Het is met een druk op de knop mogelijk om de bel af te laten gaan.

Met behulp van Bluetooth vertelt de Pingbell waar een fiets staat, waarna de betreffende locatie op een kaart wordt getoond. De app geeft met Bluetooth Smart aan wanneer een fiets dichtbij is.

Met een grote, blauwe knop binnen de app is het ook mogelijk om een kleine bewegingsmotor te activeren, waardoor de bel vervolgens afgaat. Een ingebouwde lamp wordt tegelijkertijd geactiveerd, waardoor de fiets 's nachts goed te zien is. De accu van de fietsbel houdt het één jaar vol. Opladen kan met een usb-kabel.

De Pingbell is verkrijgbaar op Kickstarter. Bij een investering van 35 euro wordt de fietsbel in juli 2016 toegestuurd. De initiatiefnemers hopen minstens 40.000 euro in te zamelen.

Op Kickstarter wordt momenteel ook nog geld voor nog een fietgadget ingezameld: de SmartHalo. Dit apparaat bevat een diefstalalarm en geeft met lampjes route-instructies tijdens het fietsen.