Samsung heeft zijn nieuwe smartwatch aangekondigd: de ronde Gear S2.

Het ronde scherm heeft een diameter van 1,2 inch (3 centimeter) en een resolutie van 360 bij 360 pixels.

De ronde rand om het scherm heen kan worden rondgedraaid en wordt gebruikt om te navigeren. Daarnaast beschikt het horloge ook over een terug- en home-knop. Samsung belooft een accuduur van tussen de twee en drie dagen op een volle batterij. Het horloge kan draadloos worden opgeladen. 

Onder de motorkap beschikt de Gear S2 over een dual core 1 Ghz-processor, 4 GB opslaggeheugen en 512 MB werkgeheugen. 

Tizen

De Gear S2 draait op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen en heeft dus geen toegang tot Android-apps. Zonder extra apps te downloaden zal het toestel berichten, kalendernotificaties, e-mails, brekend nieuws en sportdoelen bijhouden. Er wordt ook een 3G-versie uitgebracht waarmee telefoongesprekken kunnen worden gevoerd. 

Het nieuwe slimme horloge van Samsung beschikt verder over een nfc-chip. Samsung belooft dat daarmee betalingen kunnen worden verricht, vermoedelijk met Samsungs eigen betaaldienst Samsung Pay. Daarnaast is de smartwatch uitgerust met diverse sensoren zoals een gyroscoop en een hartslagmeter.

De Samsung Gear S2 komt in een witte en een zwarte uitvoering. Wanneer het horloge in de winkels ligt en voor welke prijs is nog niet bekend.