Horloges die draaien op Android Wear werken nu ook met iPhones. Apps voor het horloge werken echter nog niet in combinatie met iOS.

Dat meldt The Verge dat de combinatie van Android Wear-horloge en iPhone al even kon uitproberen.

De iPhone-app die nodig is om Android Wear-horloges aan een iPhone te koppelen wordt vandaag uitgerold. Momenteel is er ondersteuning voor de Huawei Watch, de Asus ZenWatch 2 en de LG Watch Urbane. Alleen die laatste is al verkrijgbaar. Ook elk Android Wear-horloge dat dit jaar nog verschijnt biedt volgens Google iOS-ondersteuning.

Oudere modellen worden volgens Google niet ondersteund omdat die zonder software-update niet op de juiste manier in combinatie met iOS werken. Volgens The Verge werkt de Moto 360 met huidige software ook met de iPhone. Die Moto 360 moest wel eerst worden geüpdatet met een Android-toestel.

Notificaties

Een gekoppeld Android Wear-horloge kan notificaties die op de iPhone binnenkomen tonen. Gebruikers van Google Now zien de zogenoemde cards met onder meer weerbericht en verkeersinfo ook op het horloge binnenkomen.

Toch zijn veel notificaties nog niet interactief, behalve die van enkele Google-apps zoals Gmail en Agenda. Wel verdwijnen notificaties die op het horloge worden weggeveegd, ook op de iPhone van het scherm.

Android Wear-horloges kunnen momenteel geen losse apps draaien, iets wat in combinatie met Android wel mogelijk is. Het is niet duidelijk of de optie om vanaf iOS apps op Android Wear te installeren in de toekomst wel beschikbaar komt.

Wel werkt fitness-optie Google Fit, en kunnen gebruikers kiezen uit de vele wijzerplaten die er voor Android Wear-horloges beschikbaar zijn. Ook werken de vertaalfunctie en de zoekfunctie met stem.