De nieuwe versie van de settopbox Apple TV, die over anderhalve week wordt gepresenteerd, krijgt een hogere prijs dan het huidige model.

Volgens bronnen van 9to5Mac overweegt Apple om het apparaat een prijs van 149 of 199 dollar te geven. 

De huidige versie van de Apple TV ging in de verkoop voor 99 dollar en werd later in prijs verlaagd naar 69 dollar. In Nederland is het apparaat nu verkrijgbaar voor 79 euro.

De nieuwe Apple TV kan net als het huidige model aan een televisie worden gekoppeld om streamingdiensten en iTunes-aankopen te bekijken op een televisie. Maar de nieuwe versie krijgt in tegenstelling tot de eerdere variant een eigen App Store, waar ontwikkelaars hun apps in kunnen plaatsen.

Ook is het mogelijk om Siri te gebruiken met de nieuwe settopbox en krijgt het apparaat een nieuwe afstandsbediening, die mogelijk beter geschikt is voor het besturen van games.

Streamingdienst

Volgend jaar zou Apple van plan zijn om ook een eigen tv-streamingdienst aan het apparaat toe te voegen, al zal die dienst vermoedelijk vooral op de Verenigde Staten gericht zijn. Volgens 9to5Mac krijgt ook de huidige generatie van de Apple TV een update die toegang tot de streamingdienst biedt, maar blijven de App Store en Siri exclusieve functies voor de nieuwe versie.

De Apple TV wordt naar verluidt aangekondigd op 9 september, als Apple ook zijn nieuwe iPhones onthult.