De afstandsbediening die wordt geleverd bij de verwachte nieuwe Apple TV, is uitgerust met verschillende bewegingssensoren.

Dat stelt Techcrunch op basis van meerdere anonieme bronnen.

Die sensoren zouden bewegingen langs verschillende assen kunnen registreren en daardoor ook geschikt zijn voor bewegingsgevoelige games, vergelijkbaar met hoe dat bij Nintendo's Wii werkt.

De bronnen zouden verder kunnen bevestigen dat de nieuwe afstandsbediening wat dikker en groter is geworden, een touchpad krijgt en een microfoon om slimme stemassistent Siri te bedienen.

Appwinkel

Die specificaties werden in eerdere geruchten al eens genoemd, naast de verwachting dat de volgende Apple TV een eigen appwinkel krijgt. Dat zou de weg vrij maken voor meer soorten content, waaronder ook spellen.

De bewegingsgevoelige besturing dook ook al meermaals op de afgelopen jaren. Vorig jaar kreeg Apple bijvoorbeeld nog een patent toegekend dat daarop betrekking heeft.

De nieuwe Apple TV wordt volgens geruchten op 9 september aangekondigd, tijdens hetzelfde evenement waarop het bedrijf naar alle waarschijnlijkheid twee nieuwe iPhones onthult.

Tv-dienst

De online tv-dienst waar Apple naar verluidt aan werkt, zou op die dag nog niet onthuld worden. The Information stelt dat het bedrijf nog steeds geen overeenkomst heeft kunnen sluiten met de grootste Amerikaanse televisienetwerken.

Met name de prijs van de dienst, en daarmee de inkomsten die zij ermee genereren, zou nog een heikel punt zijn. Apple zou op een maandabonnement van zo'n veertig dollar mikken.