De Smarthalo, een ronde gadget die wordt bevestigd op het stuur van een fiets, belooft van elke fiets een slimme fiets te maken. 

Het apparaatje biedt onder meer gps-navigatie en beschikt ook over een alarm dat afgaat als iemand de fiets probeert te stelen. Richtingen worden aangegeven door lampjes op de gadget. 

De Smarthalo zelf beschikt slechts over één knop. Het instellen van een route gaat dan ook niet via het apparaatje, maar via de smartphone, die via Bluetooth moet worden verbonden met de gadget. 

Met behulp van die gps-sensor wordt de locatie van de fiets bovendien ook bijgehouden wanneer de fietser niet in de buurt is, zodat de fiets niet kwijtraakt.

Verder zit er ook een lamp op, die automatisch aangaat als het donker wordt. Statistieken zoals gemiddelde snelheid en afgelegde afstand worden bovendien altijd bijgehouden. Ook kunnen gaat er een lampje branden bij verschillende soorten meldingen, zoals een gemist telefoontje of een inkomend bericht. 

De Smarthalo is nog niet in de winkels te koop, maar haalt momenteel geld binnen via Kickstarter. Het project heeft zijn doel van 67.000 Canadese dollar (omgerekend ongeveer 44,200 euro) wel al bereikt. Voor 131 Canadese dollar (86,30 euro) kan de Smarthalo via de crowdfundingsite worden besteld.