Apple wil zijn eigen zelfrijdende auto binnenkort op een voor het publiek geheime locatie testen. 

Dat meldt The Guardian op basis van documenten die het in handen zegt te hebben.

De documenten werden niet gepubliceerd, maar bevestigen volgens de Britse krant het bestaan van Apples zelfrijdende auto. Er gaan al geruime tijd geruchten dat het Amerikaanse bedrijf aan een eigen autonome wagen werkt. Er zou inmiddels een groot team aan werken.

Volgens The Guardian is Apple momenteel op zoek naar een geschikte, afgeschermde plek om de auto's in het geheim te kunnen laten rondrijden.

Testlocatie

De documentatie die het in handen kreeg bevat namelijk correspondentie tussen een Apple-werknemer en een medewerker van Contra Costa Transportation Authority (CCTA), dat een oude opslagplek voor wapens van de marine beheert in de county van de staat Californië.

Tegenwoordig biedt de locatie, die bijna 850 hectare beslaat, plek voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto's. Onder meer Honda test er zijn geautomatiseerde technologie.

Apple zou binnenkort hetzelfde willen doen, maar daarbij wel enkel de locatie willen gebruiken op momenten dat er niemand anders aanwezig is. 

Uit het contact tussen Apple en CCTA blijkt dat het techbedrijf al een testschema heeft opgesteld. Apple gaf tegenover de Britse krant geen commentaar. De directeur van CCTA bevestigde wel dat het bedrijf interesse heeft getoond en langs is geweest.

Geheimhouding

De documenten tonen volgens The Guardian verder aan dat Apple zijn autodivisie zo verborgen mogelijk probeert te houden. Het team zou in een apart kantoor gevestigd zijn, nabij de nieuwe campus die nog in aanbouw is.

Vergunninen tonen aan dat Apple het pand heeft aangepast om een werkplaats te maken. Ook is de beveiliging opgeschroefd, zo meldt de krant.

Apple heeft tot dusver nog geen officiële aankondigingen gedaan omtrent zijn vermeende zelfrijdende auto. Enkele hooggeplaatste medewerkers van het bedrijf lieten eerder wel hun interesse in de automarkt doorschemeren.