De televisiedienst van Apple zou vertraagd zijn tot 2016. Wel zou Apple in september nog steeds zijn nieuwe Apple TV aankondigen.

Dat melden bronnen tegenover Bloomberg.

De vertraagde tv-dienst lijkt vooralsnog enkel gericht op de VS. Hoewel Apple met enkele Amerikaanse tv-zenders al vergevorderde onderhandelingen zou zijn, zouden de bedrijven het over de prijs niet eens kunnen worden.

Apple zou een pakket met de populairste Amerikaanse tv-zenders willen aanbieden voor 40 dollar per maand. Dat zou de helft zijn van wat Amerikanen gemiddeld per maand voor kabeltelevisie betalen.

Servercapaciteit

Ook zouden er zorgen zijn over of de servercapaciteit van Apple wel voldoende is voor het aanbieden van een tv-dienst. Akamai, een serveraanbieder die Apple als grootste klant heeft, kan volgens bronnen van Bloomberg de uitrol van een tv-dienst momenteel niet voldoende ondersteunen.

Apple zou eigenlijk van plan zijn geweest de nieuwe dienst begin september te onthullen, samen met nieuwe iPhones, iPads en een vernieuwde Apple TV. Die settopbox zou volgens Bloomberg alsnog volgens plan worden aangekondigd.

Volgens geruchten is die nieuwe Apple TV sneller en uitgerust met een afstandsbediening met trackpad. Ook zouden ontwikkelaars voor dat nieuwe model net als op iOS apps en games kunnen uitbrengen. Op huidige modellen is dat niet mogelijk.