De bioscoop-app van Oculus, waarmee gebruikers in een virtuele bioscoop naar een film kunnen kijken, maakt het mogelijk om via het internet samen met andere Oculus Rift-dragers naar een film te kijken.

Dat vertelt Oculus-oprichter Palmer Lucky tegenover RoadtoVR

De bioscoop-app, genaamd Oculus Cinema, krijgt volgens Lucky "sociale functies voor online multiplayer". Hierdoor kunnen Oculus Rift-dragers via het internet samen in een virtuele bioscoop naar een film kijken.

Door rond te kijken zie je alle avatars, de digitale versies van Oculus Rift-dragers, in de virtuele bioscoopstoelen zitten. Volgens Lucky willen mensen heel graag met al hun vrienden samen in de bioscoop naar dezelfde film kijken.

"Dingen als avatars en de optie om met anderen te communiceren zonder gebruik te maken van een lokale multiplayer zijn sociale functies die de komende maanden worden uitgerold", aldus Lucky.

Cinema

Oculus Cinema is één van de belangrijkste apps voor de Oculus Rift. De app biedt onder andere de mogelijkheid om op de virtuele maan naar een bioscoopscherm te kijken.

Oculus brengt de consumentenversie van de Rift begin 2016 uit. Een officiële prijs is nog niet bekendgemaakt, maar Oculus liet eerder al vallen dat de bril samen met een geschikte pc zo'n 1500 dollar gaat kosten.