Fitbit heeft ondanks recordverkopen toch een flinke klap moeten incasseren op de beurs. Het bedrijf wist in het tweede kwartaal van 2015 zo'n 4,5 miljoen fitnesstrackers te verkopen.

Dat maakte het bedrijf woensdagnacht bekend bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers sinds de beursgang in juni.

De omzet van Fitbit steeg in het tweede kwartaal met 253 procent naar 400,4 miljoen dollar. De nettowinst kwam uit op 17,7 miljoen dollar, een toename van bijna 20 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

"Onze resultaten in het tweede kwartaal tonen de hoogste kwartaalomzet in het achtjarig bestaan van Fitbit", aldus James Park, medeoprichter en directeur van het bedrijf.

Koersdaling

Ondanks de groei en het feit dat Fitbit beter presteerde dan verwacht, staat de koers van het bedrijf nabeurs op ruim 13 procent in de min. De kwartaalcijfers werden na sluiting van de beurs in New York gepresenteerd.

Fitbit sloot woensdag op 51,74 dollar, maar staat op het moment van schrijven op 44,94 dollar. Daarmee is een aandeel in het bedrijf nog steeds fors meer waard dan bij de beursgang toen aandelen voor 20 dollar werden verhandeld.

Europa

In de kwartaalcijfers benadrukt Fitbit dat het internationaal harder groeit dan in de Verenigde Staten, de thuismarkt van het bedrijf. In Europa stegen de verkopen met 301 procent. Voor heel 2015 verwacht het bedrijf een omzet van 1,6 tot 1,7 miljard dollar.