De Nederlandse bedrijven Plant-E en Protix Biosystems zijn door het World Economic Forum (WEF) uitgeroepen tot meest veelbelovende techpioniers. 

Beide bedrijven kregen de titel in de categorie Energie, Klimaat en Infrastructuur. In totaal werden er 39 bedrijven van over de hele wereld bekroond met de titel. De meeste bedrijven komen uit de Verenigde Staten. Een speciale commissie koos de bedrijven uit een lijst van vijfhonderd bedrijven. 

Protix Biosystems kweekt insecten op plantaardig afval. De insecten worden vervolgens verwerkt tot voedsel voor de kweekindustrie.

Plant-E, onderdeel van de Universiteit van Wageningen, wekt electriciteit op uit planten. Vorig jaar bestelde de gemeente Zaandam al een aantal energie opwekkende planten bij het bedrijf. De planten gaan straatverlichting en een een oplaadpunt voor mobiele telefoons voorzien van elektriciteit.

De prijs geeft de twee Nederlandse bedrijven toegang tot het netwerk van het WEF. Daarnaast krijgen zij een uitnodiging voor de jaarlijkse top van het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.