Hoewel de nieuwe versie van Google Glass puur op de zakelijke markt gericht wordt, zou het bedrijf wel plannen hebben voor een consumentenversie in een later stadium.

Dat meldt The Wall Street Journal donderdag op basis van anonieme bronnen.

De Google Glass was in eerste instantie een consumentenproduct, maar Google stopte in januari met de ontwikkeling van het product. Het leek er toen op dat de bril niet populair genoeg zou worden. Ook was er ophef ontstaan over privacy, omdat met de bril stiekem gefilmd kon worden.

Er gaan al langer geruchten dat Google werkt aan een nieuwe versie voor gebruik in de gezondheidszorg, fabrieken en de energie-industrie. Deze zakelijke versie zou wat robuuster zijn een een lichte upgrade zijn van de vorige versie van Glass.

Maar volgens The Wall Street Journal wordt er dus ook nog gewerkt aan een consumentenversie. Die versie zou nog minstens een jaar op zich laten wachten en details worden niet genoemd.

De zakelijke versie van Glass zou door Google niet grootst gepresenteerd worden, maar wordt al stilletjes verspreid onder diverse zakelijke partners.