Apple zou in september een vernieuwde Apple TV aankondigen. De settopbox zou een App Store en afstandsbediening met touchpad krijgen.

Dat meldt John Paczkowski van Buzzfeed op basis van anonieme bronnen.

Volgens Paczkowski was Apple in eerste instantie van plan de vernieuwde Apple TV in juni tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC te onthullen. Die plannen werden geschrapt, volgens de site om de aandacht op muziekstreamingdienst Apple Music en nieuwe versies van Apple-software te richten.

​Touchpad en Siri

Nu zou de onthulling van de nieuwe Apple TV gelijktijdig met die van nieuwe iPhones zijn, in september. Het apparaat zelf zou kleiner zijn dan de huidige Apple TV, met onder andere de snellere Apple A8-chip en meer opslagruimte.

Bovendien zou de afstandsbediening voorzien zijn van een touchpad, en zou de Apple TV met spraakassistent Siri bediend kunnen worden. Naast de bestaande films en series zou er ook een app-aanbod komen, door het beschikbaar stellen voor een App Store voor Apple TV.

Er gaan al maanden geruchten over een nieuwe Apple TV, die ook een eigen tv-dienst zou krijgen. Apple zou in overleg zijn met grote Amerikaanse tv-netwerken, maar nog geen definitieve overeenkomst met iedereen hebben.