Canon heeft een nieuwe camera aangekondigd met een lichtgevoeligheid van 4 miljoen ISO. Dat maakt filmen bij zeer weinig licht mogelijk.

De Canon ME20F-SH is een kubusvormige professionele camera met een sensor die zo’n 5,5 keer groter is dan bij reguliere spiegelreflexcamera’s. Zulke camera’s worden ook vaak voor het maken van videobeelden gemaakt, de nieuwe camera van Canon is specifiek voor videobeelden bedoeld.

Waar de lichtgevoeligheid van reguliere camera’s iso-waarden van in de duizenden tot honderdduizenden behaalt, kan de camera van Canon met zijn 4 miljoen iso beelden in het bijna donker schieten.

Onzichtbaar voor menselijk oog

Canon zegt dat de camera beelden kan maken onder lichtomstandigheden tot 0,0005 lux, een eenheid voor lichtsterkte. Een heldere nacht met volle maan heeft een lichtopbrengst van 0,27 tot 1.0 lux. Zo kan de camera beelden waarnemen die met het blote oog niet te zien zijn.

Wel maakt de camera beelden op maximaal 1080p, waar vergelijkbare (semi)professionele camera’s op 4K of zelfs 8K filmen. De camera is volgens Canon geschikt voor filmproducties en reality-tv, natuurdocumentaires en als beveiligingscamera.

De Canon ME20F-SH komt in december op de markt, voor een adviesprijs van 30.000 dollar.