De de roterende ring van Samsungs aankomende ronde smartwatch, de Galaxy Gear A, kan ook worden gebruikt in games.

Dat liet het bedrijf weten tijdens een ontwikkelaarsevenement over zijn besturingssysteem Tizen, zo meldt Sammobile.

Voorbeelden van hoe dit in zijn werk gaat, werden niet getoond. Wel liet Samsung enkele andere toepassingen zien.

De fysieke ring rondom de smartwatch heeft een draaimechanisme met 24 stappen. Aan het roteren van het mechanisme kunnen verschillende acties worden verbonden, zoals inzoomen, aanpassen van het volume of vegen tussen verschillende schermen.

Specificaties

De resolutie van het ronde scherm bedraagt 320 bij 320 pixels. De smartwatch draait op versie 2.3.1 van Tizen. Op conceptfoto's van het horloge is naast de ring ook nog een fysieke knop op de rechterzijkant te zien. 

Precieze specificaties van het horloge ontbreken nog, maar eerdere geruchten spreken over een 1,2 GHz dualcore-processor, 768 megabyte aan werkgeheugen en 4 gigabyte opslagruimte.  Er zou ook een versie met wifi worden uitgebracht die zo niet per se verbinding met een smartphone vereist.

Waarschijnlijk kondigt Samsung de Galaxy Gear A op 13 augustus aan tijdens zijn Unpacked-evenement. Daar worden vermoedelijk ook de Galaxy Note 5 en S6 Edge Plus gepresenteerd.

Tizen 3.0

Samsung gaf tijdens het ontwikkelaarsevenement ook details vrij over versie 3.0 van Tizen. De volgende grote update van het besturingssysteem moet de beveiliging zowel verbeteren als versimpelen en biedt daarnaast ondersteuning voor 64-bit processors en meerdere gebruikers. 

Verder zou de opstarttijd van apps gereduceerd worden. Mogelijk verschijnt Tizen 3.0 nog dit jaar, aldus Samsung.