Hackers zijn er in geslaagd om een slim, zelfrichtend geweer van doelwit te laten veranderen. 

De slimme geweren van Trackingpoint zijn in staat om automatisch te richten, zodat het ook voor minder goede schutters mogelijk wordt om doelwitten te raken.

De gebruiker kan variabelen zoals de wind, temperatuur en het gewicht van de ammunitie invoeren. Wanneer de trekker wordt over overgehaald kiest het geweer zelf het beste moment om te schieten. 

De hackers zijn er nu in geslaagd om het geweer via de wifi-verbinding te hacken, waarmee ze complete controle krijgen over de richt- en schiet-functies.

Daarmee kan de richtcomputer worden uitgezet, of kan er voor worden gezorgd dat het geweer helemaal niet schiet. Ook slaagden de hackers er in  het richtsysteem zo te hacken dat niet het doelwit van de schutter, maar het doelwit van de hackers wordt geraakt.

Trackingpoint-oprichter John McHale zegt in een reactie tegen Wired dat hij het werk van de hackers op prijs stelt, en dat het bedrijf met hen zal samenwerken om zo snel mogelijk een update uit te brengen waarmee de kwetsbaarheid wordt voorkomen.