Apple heeft slimme thermostaat Nest in de VS uit zijn fysieke en online winkels gehaald nu het bedrijf vergelijkbare producten kan aanbieden die gebruikmaken van het Apple-platform Homekit.

Het bedrijf bevestigt tegenover Mashable dat de Nest niet meer te koop is bij het bedrijf. In Nederland en de rest van Europa blijven de producten van Nest wel beschikbaar, laat Nest aan NU.nl weten. 

Het bedrijf laat verder aan NU.nl weten dat de producten niet permanent verdwijnen uit de Amerikaanse Apple Store. "Apple is een waardevolle partner van Nest en de nieuwe producten zullen in de komende weken beschikbaar komen bij Apple in de Verenigde Staten."

Fitbit en Bose

Het is overigens niet de eerste keer dat het bedrijf concurrerende producten uit zijn fysieke en online winkels haalt. Na de introductie van de Apple Watch moesten fitnesstrackers van Fitbit en Jawbone al het veld ruimen. Die van Jawbone zijn inmiddels weer verkrijgbaar.

Tijdens een rechtszaak met Bose verwijderde Apple bovendien al het Bose-assortiment uit de winkel. Inmiddels zijn ook die producten wel weer verkrijgbaar.