De universiteit van Michigan heeft maandag een nepstad in gebruikgenomen om daar zelfrijdende auto's in rond te laten rijden.

Daarover bericht NBC.

De stad in de staat Michigan, Mcity genaamd, beslaat bijna dertien hectare en bevat verschillende verkeerssituaties. Ook zijn er grindwegen, korte tunnels en andere vormen van infrastructuur om de auto's aan allerlei tests te kunnen onderwerpen. Daarbij is ook gedacht aan bijvoorbeeld slijtage van strepen op de weg. 

De voertuigen die in de teststad rondrijden, huizen verschillende technologieën, varierend van deels autonoom tot volledig zelfrijdend. De systemen van de auto's zullen ook met elkaar verbonden worden om te experimenteren met communicatie tussen zelfrijdende wagens. 

Video: Bekijk de nepstad Mcity

Veilig en gecontroleerd

Volgens de directeur van het Mobility Transformation Center van de universiteit, Peter Sweatman, biedt Mcity een "veilige, gecontroleerde en realistische omgeving waar kan worden uitgevogeld hoe de potentie van verbonden, zelfrijdende auto's snel, efficiënt en veilig kan worden gerealiseerd".

Vijftien autofabrikanten, waaronder Ford, General Motors, Nissan en Toyota, investeren ieder een miljoen dollar in de stad.

Zelfrijdende auto's worden ook al op openbare wegen getest, onder meer door Google in de staat Californië. Daar moet volgens de wet echter altijd een menselijke bestuurder bij betrokken zijn.