Hardwarefabrikant Dell heeft de Latitude 12 Rugged Tablet onthuld, een schokbestendige tablet die geschikt moet zijn voor extreme gebruiksomstandigheden. 

De tablet heeft een instapprijs van 1.600 dollar, omgerekend ruim 1.472 euro, en is vanaf eind juli te koop via de website van Dell.

De Latitude 12 Rugged is ontworpen om buiten te gebruiken en is zodoende bestendig tegen water, zand en extreme temperaturen. De tablet moet ook een val van iets meer dan een meter hoog kunnen overleven. Daarvoor is het apparaat uitgerust met een schokvaste behuizing, met daarnaast een touchscreen dat ook met handschoenen aan werkt en een in de zon af te lezen display.

Verder huist de tablet een ssd-schijf van 512 GB, een vijfde generatie Intel Core M-processor, acht gigabyte werkgeheugen en maximaal twee accu's die samen 12 uur aan batterijduur bieden. De resolutie van het 11,6 inch scherm is 1366 x 768 pixels. De tweede accu wordt er niet standaard bijgeleverd. 

De Latitude 12 Rugged Tablet is via een dockingmechanisme ook vast te klikken aan een docking station of extern toetsenbord. Eerder bracht Dell al vergelijkbare laptops uit in de Rugged-lijn. De tabletvariant wordt geleverd met Windows.

Video: Bekijk de Dell Latitude 12 Rugged Tablet