De eerstvolgende versie van Google Glass die op de markt wordt gebracht, blijft exclusief voor bedrijven.

Dat stelt althans het doorgaans goed geïnformeerde 9to5google, op basis van bronnen die bekend zeggen te zijn met de plannen van de techgigant.

Eerder berichtte dezelfde website al over de werknaam van de nieuwe uitvoering. Die zou binnen Google de Enterprise Edition (EE) genoemd worden.

Volgens de recente informatie is de EE-versie exclusief ontwikkeld voor Glass for Work-partners, waarbij zij volledige vrijheid krijgen om de software naar eigen wens aan te passen. Google zou zich hoofdzakelijk richten op de hardware, op basis van de voorkeuren van de samenwerkende bedrijven,

Die partners hebben de Google Glass EE naar verluidt al geruime tijd in hun bezit. Er zouden al honderden exemplaren beschikbaar zijn gesteld door Google.

Normale bril

Het bedrijf heeft tot dusver nog weinig bekendgemaakt over de nieuwe Google Glass. Google kondigde begin dit jaar wel aan dat het zou stoppen met het publiekelijk verspreiden van de bril en nieuwe ontwikkelaarsversies daarvan.

De meest recente officiële informatie kwam van de FCC, de telecomwaakhond van de Verenigde Staten. Uit de goedkeuring door die instantie bleek onder meer dat de nieuwe versie is uitgerust met dualband wifi en een niet verwijderbare accu.

In een eerder ingediend patent werd bovendien een ontwerp getoond dat er meer uitziet als een normale bril. 

Het bedrijf sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog een nieuwe consumentenversie komt. Het bedrijf sprak in januari nog over "toekomstige versies". Die worden echter pas onthuld wanneer ze klaar zijn voor de markt.