De verkopen van de Apple Watch zijn in de VS flink teruggelopen sinds het slimme horloge in de verkoop ging.

Dat stelt althans Marketwatch op basis van marktonderzoek door Slice Intelligence.

De onderzoekers schatten in dat Apple in de eerste verkoopweek van de Watch zo'n 200.000 exemplaren per dag verkocht. Nu zouden dat er nog tussen de 10.000 en 20.000 per dag zijn. Vorige maand schatte Slice in dat het totale aantal verkochte Apple Watches rond de 2,8 miljoen zou liggen in de VS. Dat zou met de huidige verkooptrend inmiddels tot boven de 3 miljoen zijn gestegen.

Tweederde van de klanten zou kiezen voor een model uit de goedkopere Sport-reeks, met prijzen vanaf 349 dollar, terwijl éénderde kiest voor een roestvrijstalen model met een prijs van minstens 549 dollar.

Gouden model

De gouden Apple Watch Edition, die meer dan 10.000 dollar kost, zou in de VS tot nu toe minder dan tweeduizend keer zijn verkocht. Slice baseert zich op elektronische bonnetjes van miljoenen consumenten die zijn aangesloten op het systeem van de onderzoeker.

Apple zelf heeft nog geen cijfers bekendgemaakt over de Apple Watch-verkoop, en zal dat in de presentatie van zijn cijfers over het tweede kwartaal mogelijk ook niet doen. 

Schattingen

De schattingen van analisten over de verkoop van de Apple Watch lopen ver uiteen. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt dat in de periode tot en met september wereldwijd maximaal 15 miljoen exemplaren worden verkocht, en dat interesse voor het apparaat een plateau heeft bereikt.

Uit een onderzoek van zakenbank Morgan Stanley zou echter blijken dat consumenten steeds enthousiaster worden over de Apple Watch. Daardoor verwacht de bank dat er in de eerste twaalf verkoopmaanden minstens 36 miljoen exemplaren worden verkocht.

De Apple Watch gaat in Nederland op 17 juli in de verkoop, voor prijzen van minstens 419 euro.