De Nest Cam, de beveiligingscamera van het bedrijf dat zich specialiseert in slimme huishoudelijke apparaten, is per direct te koop in Nederland.

De camera kost 199 euro en is bij diverse webwinkels leverbaar. Het apparaat is ook direct via Googles eigen webshop te bestellen. 

De Nest Cam neemt op in een full hd-resolutie en heeft een kijkhoek van 130 graden. De camera werkt ook in het donker, tot zes meter ver.  

Omdat de Cam over een bewegingssensor beschikt, kan het apparaat direct beginnen met opnemen zodra er beweging in het huis wordt geregistreerd.

Gebruikers kunnen die opnames volgen via de speciale Nest Cam-app. De Cam beschikt zowel over wifi als bluetooth en wordt opgeladen via een usb-lader. 

Voor de Nest Cam is wel een smartphone of tablet met minimaal Android 4.0 of iOS 8 vereist. Wie de camera voor 4 augustus aanschaft, krijgt twee maanden gratis toegang tot Nest Aware, een abonnement dat meer functies beschikbaar maakt. Zo kan er dertig dagen aan doorlopende videobeelden online opgeslagen worden.