Een nieuwe versie van Google Glass is goedgekeurd door de telecomwaakhond FCC.

Dat meldt Phandroid op basis van ingediende documenten bij de FCC. Fabrikanten moeten hun nieuwe producten altijd ter goedkeuring bij de FCC indienen.

De gadget heeft in de documenten de naam 'A4R-GG1', en is voorzien van bluetooth low energy (BLE), dualband wifi en een accu die niet kan worden verwijderd. De documenten melden verder niets over andere specificaties, zoals het soort prisma of scherm dat wordt gebruikt.

De nieuwe Google Glass zou niet van een fysiek FCC-label worden voorzien, zoals bij veel producten wel het geval is. Het apparaat krijgt naar verluidt een digitaal label, dat in de software van het toestel wordt geïmplementeerd.

Klaar

De nieuwe versie van Google Glass ziet er volgens geruchten meer uit als een normale bril. De verwachting is dat de wearable nog wel over een prisma beschikt, waarin beelden via een projectie worden getoond.

Eerder ging al het gerucht dat de nieuwe Google Glass-versie bijna klaar voor productie zou zijn. Ook meldde de topman van brillenmerk Luxottica al dat de nieuwe versie van Google Glass "binnenkort" zou verschijnen.