Polaroid heeft een nieuwe versie van zijn actiecamera Cube aangekondigd, de Cube+. Het nieuwe model is met een smartphone of tablet te bedienen. 

De Cube+ is net als de reguliere cube een vierkante actiecamera van 3,5 bij 3,5 centimeter. Hiermee kunnen foto's van maximaal 6 megapixel gemaakt worden, of een video van een uur in full-hd.

Op de bovenkant van de kubus zit een grote knop om te beginnen met filmen of een foto te nemen. De Cube heeft echter geen display waarop gebruikers kunnen zien waar zij een foto of video van maken.

Wifi en app

Polaroid hoopt die beperking met de Cube+ op te lossen via wifi-ondersteuning en een bijbehorende Android- en iOS-app. Hiermee is de actiecamera te bedienen en is ook het beeld te zien dat de Cube+ opvangt. Daarnaast zijn gemaakte foto's en video's via de app direct door te sturen naar de telefoon of tablet van gebruikers.

De specificaties van de Cube+ zijn verder grotendeels identiek aan die van zijn voorganger, al is het aantal megapixels wel opgeschroefd van 6 naar 8.

De nieuwe versie staat gepland voor augustus. Een Nederlandse releasedatum werd niet specifiek genoemd. De Cube is sinds eind vorig jaar in ons land te koop.