De zorgzame robot Pepper is binnen een minuut duizend keer over de toonbank gegaan. De robot zou met behulp van zijn gevoelens in een winkel kunnen werken en op kinderen kunnen passen.

Dat zegt het bedrijf achter de robot, Softbank, tegenover CIO. Pepper kost 198.000 yen (1417 euro) en ging zaterdagochtend vanaf tien uur in de verkoop.

Pepper wordt aangestuurd door een kunstmatige intelligentie in een collectieve cloud, waardoor alle Peppers van elkaar leren en hun kunstmatige intelligentie wordt verbeterd. Ook ontwikkelt de robot een eigen persoonlijkheid.

Pepper kan communiceren door middel van spraak, lichaamstaal en emoties, en zou bovendien kunnen begrijpen wat er wordt gezegd aan de hand van de toon waarop wordt gesproken. Ook kunnen er apps worden geïnstalleerd op de robot.

Groeien

"Pepper helpt mensen te groeien, hun leven te verbeteren en relaties te vergemakkelijken. Ook zal hij voor veel plezier zorgen, diensten bieden en mensen verbinden met de buitenwereld", aldus Softbank. Het design is gebaseerd op het manga-personage Astro Boy.

De robot is ontwikkeld door de Japanse fabrikant Softbank, in samenwerking met het Franse robotbedrijf Aldebaran. Pepper zou verder grapjes kunnen maken en kunnen dansen.