De Apple Watch 2 met Facetime-camera wordt minder afhankelijk van de iPhone door een verbeterde wifi-chip, waarmee de smartwatch ook zonder verbinding met een smartphone werkt.

Dat meldt althans 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. De website publiceert vaker informatie over nog niet uitgebrachte Apple-producten.

De huidige Apple Watch, die vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar is, werkt niet volledig zonder verbinding met de iPhone. Onder andere het versturen van sms-berichen, e-mailen en ophalen van data werkt niet zonder een actieve verbinding.

De nieuwe wifi-chip zou ervoor zorgen dat de Apple Watch 2 verschillende taken die een internetverbinding vergen onafhankelijk van de iPhone kan uitvoeren, zoals het verversen van informatie binnen een app.

Facetime-camera

De Apple Watch 2 krijgt volgens de bronnen ook een Facetime-camera waarmee gebruikers met hun smartwatch kunnen videobellen. 

Met de aankomende software voor de huidige Apple Watch wordt het al mogelijk om inkomende Facetime-audio-oproepen met de smartwatch te beantwoorden. Deze software komt in de herfst van dit jaar beschikbaar voor de Apple Watch.

Accuduur

De accuduur van de Apple Watch blijft volgens de geruchten grotendeels hetzelfde. Dit betekent dat de meesten hun smartwatch na één dag gebruik moeten opladen.

In plaats van de accuduur verlengen, concentreert Apple zich liever op het toevoegen van nieuwe hardwarefuncties, zo melden de bronnen.

Meer modellen

Ook zou Apple meer modellen van de Apple Watch 2 willen uitbrengen, naast de huidige modellen Sport, Steel en Edition. De nieuwe modellen zouden een prijsklasse tussen de Steel- en Edition-editie krijgen.

De goedkoopste Apple Watch kost 399 dollar. De prijs van de smartwatch kan oplopen tot meer dan 10.000 dollar.